Πληροφορίες

Στάθης

Κάνω ιστιοπλοΐα 40 χρόνια, τα τελευταία 25 σε επαγγελματική βάση. Είμαι κάτοχος του διπλώματος YACHTMASTER OFFSHORE SAIL INSTRUCTOR για σκάφη μέχρι 200 τόνους της Βρετανικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας RYA. Κάθε χρόνο διανύω πάνω από 4000 ναυτικά μίλια είτε σε ναυλωμένα σκάφη ως καπετάνιος, είτε σε διάφορους αγώνες, είτε διδάσκοντας ιστιοπλοΐα.

Έχω κάνει ιστιοπλοΐα κάθε επιπέδου στις περισσότερες χώρες της Μεσογείου καθώς και στην Μεγάλη Βρετανία.

Το 2002 με ένα παλιότερο σκάφος μου τον Αιγέα, ένα Sun fizz 40, έκανα τον διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού, συμμετέχοντας στον φημισμένο αγώνα ARC. O αγώνας αυτός ξεκινά από το Las Palmas των Καναρίων νήσων και τερματίζει  μετά 3000 μίλια περίπου, στην St. Lucia των Αντιλλών ανοιχτά από τις ακτές της Βενεζουέλας.

 

Δημήτρης

Από το έβδομο έτος της ηλικίας μου ασχολούμαι με την αγωνιστική ιστιοπλοΐα τριγώνου, έχοντας διακριθεί με διαφόρους τίτλους σε εθνικό επίπεδο. Έχω αποφοιτήσει από την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Μετά την αποφοίτηση μου και για τα επόμενα 5 χρόνια εργάστηκα σαν skipper και σαν εκπαιδευτής στα Εθνικά διπλώματα ιστιοπλοΐας. Το 2015 διακρίθηκα με τον τίτλο του RYA Yachtmaster Offshore και στην συνέχεια παρακολούθησα το τμήμα εκπαιδευτών στο Southampton της Αγγλίας, από όπου και διακρίθηκα με τον τίτλο του RYA Cruising Instructor.